12.6.10

Κυρηξατε την πολη σε κατασταση διαρκους...ευτυχιας!!


Ισχυει αραγε αυτο που πολλοι υποστηριζουν? Οτι απο την μερα που γεννιομαστε τελειωνει η ουσιαστικη μας ελευθερια? Δηλαδη η αρχη της ζωης μας ειναι το τελος της ελευθεριας μας! Φανταζει ειρωνικο. Απο κει και περα η φυση μας καθιστα δεσμιους, ορισμενους και φυλακισμενους. Τι θα γινοταν ομως αν ξεραμε οτι μπορουμε να ονειρευτουμε αληθινα? Να παμε πιο μακρια να τρεξουμε? Να φερουμε τα πανω κατω? Τα δεξια ξαφνικα να γινουν αριστερα και να καταργηθουν τα ορια! Θα ημασταν ευτυχισμενοι τοτε? Θα ημασταν ελευθεροι?
Αλλοι λενε οτι η ανθρωποτητα εχει βαρεθει την ζωη! Δεν υπαρχει πλεον ζωη μεσα στην πολη, παρα μονο ρουτινα! Ολα γινονται μηχανικα και αφηνουμε απαρατηρητες αυτες τις στιγμες που πραγματικα αξιζουν, γιατι ειναι πολυ μικρες υποτιθεται! Πολυ μικρες σε σχεση με τι? Με τα δικα μας φανταστικα εργα? Τα μεγαλα αξιοθαυμαστα εργα μας? Ασχολιαστο... Ολοκληρος ο κοσμος ειναι γεματος με θαυματα, αλλα τα εχουμε τοσο συνηθισει που πλεον τα αποκαλουμε καθημερινα!

"Το να εισαι χαρουμενος ειναι σταση ζωης! Πρεπει να ανοιξεις το μυαλο και την καρδια σου, σε ολα οσα σου δινουν χαρα γιατι τελικα η ευτυχια βρισκεται ακομα και στις πιο μικρες καθημερινες στιγμες!"

Μεσα στην πολη ο κοσμος ξεχναει κατι πολυ σημαντικο: Τα ωραιοτερα πραγματα στην ζωη δεν ειναι πραγματα! Ειναι καταστασεις, αισθηματα, γεγονοτα και στιγμες! Και οτι καθε ομοιοτητα με προσωπα και καταστασεις δεν ειναι συμπτωματικη!! Η ζωη ειναι γεματη σπουδαια πραγματα για εκεινους που δινουν προσοχη στα ασημαντα!

Αυτο που αγαπαω μεσα στην πολη ειναι μερικα τυχαια σημεια της, στα οποια εχουν συμβει σημαντικα πραγματα για μενα και απο τοτε, οποτε περναω, συγκινουμαι. Ενα δρομακι στην Πλακα που εχω γελασει σε σημειο σκασμου με τους φιλους μου, το σημειο στο οποιο με χτυπησε για πρωτη φορα ο ερωτας κατακουτελα, ενα παρκο που με φιλησαν για πρωτη φορα... Η ευτυχια υπαρχει σιγουρα μεσα στην πολη απλα ειναι πολυ καλα κρυμμενη και εμεις δεν ξερουμε πως να την αναζητησουμε! Το κυνηγι της ευτυχιας, ενω ειναι κατι τοσο απλο για μας φαινεται τοσο δυσκολο! Γιατι? Γιατι να εχουμε μαθει ετσι? Η ζωη μας εχει διδαξει να μην κατουραμε κοντρα στον ανεμο και ομως εμεις συνεχιζουμε να το κανουμε! Καλο ή κακο αυτο, κανεις δεν ξερει!
Τελικα ισως την ευτυχια δεν την βρισκουμε, την δημιουργουμε!
Η τεχνη της ευτυχιας ειναι να επιλεγεις τις απλες χαρες! Η αναμονη μιας χαρας ειναι και αυτη χαρα και ευτυχια!
Οι απολαυσεις εχουν το τιμημα τους, η ευτυχια ομως δεν εχει αντιτιμο! Αν έχουμε πολλά ενδιαφέροντα είναι πιθανό να έρθει η ευτυχία που ζητάμε από εκεί όπου δεν την περιμέναμε.

"Διαδοχικα εζησα, κοιμηθηκα, ετρεξα, ονειρευτικα, ψαρεψα, πολεμησα, διαβασα, κατουρησα, κοιταξα, αισθανθηκα, γελασα, χαιδεψα, εκοψα ενα λουλουδι, μισησα, αγγιξα, ειδα, αγορασα, θαυμασα, ξερασα, πεθυμησα, πιστεψα, χορεψα, θελησα, μιλησα, εκλαψα, αντεξα, οδηγησα, εγλυψα, ξεφυγα, φρεναρα, μορφωθηκα, ακουσα, τραγουδησα, γνωρισα, βασανισα, κολυμπησα, δουλεψα, αγαπησα και καθε φορα, αμεσως μετα, δεν μου εκανε πια κεφι - σημερα κανω τα ιδια και ακομα περισσοτερα: μου κανει τρελο κεφι!!"

ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΕ, ΖΗΣΕ, ΕΚΦΡΑΣΟΥ, ΑΝΑΡΩΤΗΣΟΥ, ΠΕΙΡΑΜΑΤΗΣΟΥ, ΠΑΙΞΕ, ΦΩΝΑΞΕ, ΟΝΕΙΡΕΨΟΥ, ΦΤΙΑΞΕ, ΕΜΠΝΕΥΣΟΥ, ΤΡΑΓΟΥΔΗΣΕ, ΑΝΑΚΑΛΥΨΕ, ΓΕΛΑ, ΧΟΡΕΨΕ, ΠΡΩΤΟΠΟΡΗΣΕ, ΓΡΑΨΕ, ΦΑΝΤΑΣΟΥ, ΣΚΕΨΟΥ, ΚΛΑΨΕ...

- Φτιαξε την δικη σου πραγματικοτητα * * * * * Ζησε την στιγμη -


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου